top of page
Velkommen til den tjueførste
Oslo Whiskyfestival
Thon Conference Universitetsgate
Nettbutikken
Her finner du billetter
Fredag 7. november 2025 : kl. 17.00 - 21.00
Lørdag 8. november 2025 : kl. 13.00 - 20.00
Gjester
Hvert år er vi så heldige å få besøk av whiskyeksperter fra fjern og nær.
De oser av kunnskap og er mer enn villige til å dele den med alle festivaldeltakere.
I år stifter vi bekjentskap med nye gjester, samt at vi får et gledelig gjensyn med gamle venner.
Her kommer bildet og info om våre fantastiske gjester under OWF2024.
Klikk på bildet for å bli mer kjent med hver gjest.
Martin Markvardsen
Highland Park Global Brand Ambassador
Master of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Icon of Whisky
Martin har jobbet i bransjen i over 30 år. Han var først kjent som Whisky Manager av den legendariske whiskybaren, ‘The Quaich’ på Craigellachie Hotel, men for de fleste av oss er han 'Mr. Highland Park'!
I 2006 ble han plukket opp av Edrington Group og hans Highland Park-eventyr startet; sidan da har hans utrettelige arbeid og kjærlighet til Highland Park hjulpet ham til å introdusere tusenvis av mennesker til "sin" whisky.
Som en anerkjennelse av Martins betydelige bidrag til økt kunnskap og markedsføring av skotsk whisky gjennom mange år, ble han opptatt som "Keeper of the Quaich" i en seremoni på Blair Castle, Skottland i 2009.
I 2021 ble hans arbeid for whisky ytterligere anerkjent med tildelingen av tittelen "Master of the Quaich", som er skotsk whiskyindustris høyeste utmerkelse .
I 2022 var han kåret til Scotch Whisky Ambassador of the Year av Whisky Magazine på Icon of Whisky Awards-seremonien.
Martins 19 år som Brand Ambassador for Highland Park betyr at han nå offisielt er den Brand Ambassador som har jobbet lengst kontinuerlig for det samme whiskymerke.
Master of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Icon of Whisky
Martin har jobbet i bransjen i over 30 år. Han var først kjent som Whisky Manager av den legendariske whiskybaren, ‘The Quaich’ på Craigellachie Hotel, men for de fleste av oss er han 'Mr. Highland Park'!
I 2006 ble han plukket opp av Edrington Group og hans Highland Park-eventyr startet; sidan da har hans utrettelige arbeid og kjærlighet til Highland Park hjulpet ham til å introdusere tusenvis av mennesker til "sin" whisky.
Som en anerkjennelse av Martins betydelige bidrag til økt kunnskap og markedsføring av skotsk whisky gjennom mange år, ble han opptatt som "Keeper of the Quaich" i en seremoni på Blair Castle, Skottland i 2009.
I 2021 ble hans arbeid for whisky ytterligere anerkjent med tildelingen av tittelen "Master of the Quaich", som er skotsk whiskyindustris høyeste utmerkelse .
I 2022 var han kåret til Scotch Whisky Ambassador of the Year av Whisky Magazine på Icon of Whisky Awards-seremonien.
Martins 19 år som Brand Ambassador for Highland Park betyr at han nå offisielt er den Brand Ambassador som har jobbet lengst kontinuerlig for det samme whiskymerke.
Nick Ravenhall
Co-Founder Woven Whisky
Keeper of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
De fleste av oss kjenner Nick gjennom sine mange vellykkede år i Norge der han jobbet i Altia og Cask. Han flyttet til London i 2016, hvor hans arbeid som Atom Brands Global Sales Manager ga enda mer suksess og arbeidet hans med skotske whisky ble anerkjent med tildelingen av tittelen Keeper of the Quaich. Etter en stund på Holyrood Distillery i Edinburgh, der han var Managing Director, har han vært med å etablere Woven Whisky, et innovativt og spennende nytt prosjekt innen whisky.
Keeper of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
De fleste av oss kjenner Nick gjennom sine mange vellykkede år i Norge der han jobbet i Altia og Cask. Han flyttet til London i 2016, hvor hans arbeid som Atom Brands Global Sales Manager ga enda mer suksess og arbeidet hans med skotske whisky ble anerkjent med tildelingen av tittelen Keeper of the Quaich. Etter en stund på Holyrood Distillery i Edinburgh, der han var Managing Director, har han vært med å etablere Woven Whisky, et innovativt og spennende nytt prosjekt innen whisky.
Stewart-Buchanan
Benriach Global Brand Ambassador
Keeper of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Stewart Buchanan ble født i Dumbarton, like ved Glasgow og flyttet til Isle of Mull da han var 8 år gammel. Her startet han sin fartstid i bransjen hos Tobermory Distillery i 1993, som «Stillman» hvor han vedlikeholdt destilleriet og lærte alt om whiskyproduksjon.
I 2004 ble Stewart hentet inn for å gjenreise Benriach Distillery etter at destilleriet hadde lagt brakk i en årrekke, her fikk han videre erfaring i bransjen, alt fra lagring til å holde smakinger og ble til slutt Produksjonssjef i 2006.
Stewart ble Global Brand Ambassador i 2012, i tillegg til Benriach har han også ansvar for Glendronach og Glenglassaugh.
I 2018 ble Stewart tatt opp som «Keeper of the Quaich»
Keeper of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Stewart Buchanan ble født i Dumbarton, like ved Glasgow og flyttet til Isle of Mull da han var 8 år gammel. Her startet han sin fartstid i bransjen hos Tobermory Distillery i 1993, som «Stillman» hvor han vedlikeholdt destilleriet og lærte alt om whiskyproduksjon.
I 2004 ble Stewart hentet inn for å gjenreise Benriach Distillery etter at destilleriet hadde lagt brakk i en årrekke, her fikk han videre erfaring i bransjen, alt fra lagring til å holde smakinger og ble til slutt Produksjonssjef i 2006.
Stewart ble Global Brand Ambassador i 2012, i tillegg til Benriach har han også ansvar for Glendronach og Glenglassaugh.
I 2018 ble Stewart tatt opp som «Keeper of the Quaich»
Mikael Lundén
Diageo Senior Brand Ambassador
Keeper of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Mikael har vært en Senior Brand Ambassador for Diageo i mange år og han har tilbragt mye tid i Norge for å fremme deres store whiskyassortiment.
Hans betydelige kunnskaper og vennlige vesen har gjort at han har fått mange venner i Norge, og hans innsats har bidratt til at mange nordmenn har lært å verdsette de etablerte whiskyene fra Diageo og gleder seg til å bli kjent med de nye.
Keeper of the Quaich
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Mikael har vært en Senior Brand Ambassador for Diageo i mange år og han har tilbragt mye tid i Norge for å fremme deres store whiskyassortiment.
Hans betydelige kunnskaper og vennlige vesen har gjort at han har fått mange venner i Norge, og hans innsats har bidratt til at mange nordmenn har lært å verdsette de etablerte whiskyene fra Diageo og gleder seg til å bli kjent med de nye.
Gordon Dundas
Senior Brand Ambassador Ian MacLeod Distillers
Keeper of the Quaich
Gordon har jobbet i whiskyindustrien i over 17 år. Siden 2003 jobbet han med den internasjonale tittelen Whisky Magazine for å få utrolig innsikt og kunnskap om whiskyindustrien og sette opp Whiskey Live Internationally. Gordon begynte deretter i Morrison Bowmore Distillers (inkl Beam Suntory) som global ambassadør og jobbet i europeiske, asiatiske og reisehandelsmarkeder.
Gordon ble utnevnt til Keeper of the Quaich i 2013.
Gordon begynte i det familieeide Ian MacLeod Distillers Ltd (IMD) som internasjonal merkevareambassadør i august 2017 og ledet den internasjonale leveransen av Glengoyne, Tamdhu og Smokehead. I tillegg, etter oppkjøpet av Edinburgh Gin i 2016, kjøpte IMD også Rosebank i 2017, og er for tiden i ferd med å gjenoppbygge dette ikoniske destilleriet og merket. Gordons rolle har utviklet seg innenfor IMD, og han leder nå et team med ambassadørressurser i nøkkelmarkeder for å fortsette merkevarens vekst og utvikling.
Keeper of the Quaich
Gordon har jobbet i whiskyindustrien i over 17 år. Siden 2003 jobbet han med den internasjonale tittelen Whisky Magazine for å få utrolig innsikt og kunnskap om whiskyindustrien og sette opp Whiskey Live Internationally. Gordon begynte deretter i Morrison Bowmore Distillers (inkl Beam Suntory) som global ambassadør og jobbet i europeiske, asiatiske og reisehandelsmarkeder.
Gordon ble utnevnt til Keeper of the Quaich i 2013.
Gordon begynte i det familieeide Ian MacLeod Distillers Ltd (IMD) som internasjonal merkevareambassadør i august 2017 og ledet den internasjonale leveransen av Glengoyne, Tamdhu og Smokehead. I tillegg, etter oppkjøpet av Edinburgh Gin i 2016, kjøpte IMD også Rosebank i 2017, og er for tiden i ferd med å gjenoppbygge dette ikoniske destilleriet og merket. Gordons rolle har utviklet seg innenfor IMD, og han leder nå et team med ambassadørressurser i nøkkelmarkeder for å fortsette merkevarens vekst og utvikling.
Alasdair Day
Medgründer Isle of Raasay Distillery
Alasdair Day er medgründer av det første lovlige destilleriet på Isle of Raasay i det nordvestlige Skottland, med en visjon om å lage den fineste hebridiske single-malt skotsk whisky
Han har en honours Degree i botanikk fra Glasgow University og har over 30 års erfaring i mat- og drikkeindustrien.
Han kan spore sine familieforbindelser til whiskyindustrien tilbake til 1820. Hans oldefar, Richard Day, var eneeier av en lisensiert dagligvarebutikk, en whiskyblender og en bryggeridirektør i Scottish Borders-byen Coldstream. I 2009 gjenskapte Alasdair oldefarens blandede skotske whisky Tweeddale.
I 2012 bestemte Alasdair seg for å prøve å etablere et nytt lite destilleri for å lage sin egen Single Malt. Gjennom denne prosessen møtte han Bill Dobbie i november 2013 og i juli 2014 grunnla de R&B Distillers Limited for å skape Isle of Raasay destilleri. Destillering startet på det nye destilleriet i september 2017 og den første Isle of Raasay Hebridean Single Malt skotsk whisky ble utgitt i november 2020.
Alasdair Day er medgründer av det første lovlige destilleriet på Isle of Raasay i det nordvestlige Skottland, med en visjon om å lage den fineste hebridiske single-malt skotsk whisky
Han har en honours Degree i botanikk fra Glasgow University og har over 30 års erfaring i mat- og drikkeindustrien.
Han kan spore sine familieforbindelser til whiskyindustrien tilbake til 1820. Hans oldefar, Richard Day, var eneeier av en lisensiert dagligvarebutikk, en whiskyblender og en bryggeridirektør i Scottish Borders-byen Coldstream. I 2009 gjenskapte Alasdair oldefarens blandede skotske whisky Tweeddale.
I 2012 bestemte Alasdair seg for å prøve å etablere et nytt lite destilleri for å lage sin egen Single Malt. Gjennom denne prosessen møtte han Bill Dobbie i november 2013 og i juli 2014 grunnla de R&B Distillers Limited for å skape Isle of Raasay destilleri. Destillering startet på det nye destilleriet i september 2017 og den første Isle of Raasay Hebridean Single Malt skotsk whisky ble utgitt i november 2020.
Ronan Currie
GlenAllachie Assistant Master Blender
Siden han begynte på The GlenAllachie Distillery i 2019, har Ronan spilt en sentral rolle i destilleriets fortsatte suksess. Som assistentblender, under veiledning av den verdenskjente masterblenderen Billy Walker, er Ronan tungt involvert i den fortsatte suksessen til GlenAllachies whisky- og romportefølje.
Siden han begynte på The GlenAllachie Distillery i 2019, har Ronan spilt en sentral rolle i destilleriets fortsatte suksess. Som assistentblender, under veiledning av den verdenskjente masterblenderen Billy Walker, er Ronan tungt involvert i den fortsatte suksessen til GlenAllachies whisky- og romportefølje.
Amy Brownlee
Global Communications Brand Manager
Etter å ha fullført en mastergrad i skotsk litteratur ved University of Glasgow, startet Amy sin karriere i det kreative reklamebyrået Frame, som spesialiserer seg på forbruker-PR. Hun jobbet på både lokale og globale kunder med det Johnnie Walker-teamet, og aktiverte i det ‘Brand Home’ på tvers av media, influencer-partnerskap og erfaringsbaserte arrangementer. I 2020 flyttet hun til The Macallan, og begynte i det globale kreative teamet som innholdsansvarlig, hvor hun jobbet på tvers av flere kreative kampanjer samt tekstskriving, digital markedsføring og administrasjon av sosiale medier.
En kjærlighet til whisky, kombinert med en lidenskap for bærekraft og bransjefremgang, førte henne til Bruichladdich Distillery Company, hvor hun er den nåværende Global Communications Brand Manager. Amy jobber på tvers av den mangfoldige single malt skotsk whisky-porteføljen, i tillegg til å forsterke B Corp-destilleriets bærekraftinitiativer, milepæler og verdistyrte visjoner for fremtiden.
Etter å ha fullført en mastergrad i skotsk litteratur ved University of Glasgow, startet Amy sin karriere i det kreative reklamebyrået Frame, som spesialiserer seg på forbruker-PR. Hun jobbet på både lokale og globale kunder med det Johnnie Walker-teamet, og aktiverte i det ‘Brand Home’ på tvers av media, influencer-partnerskap og erfaringsbaserte arrangementer. I 2020 flyttet hun til The Macallan, og begynte i det globale kreative teamet som innholdsansvarlig, hvor hun jobbet på tvers av flere kreative kampanjer samt tekstskriving, digital markedsføring og administrasjon av sosiale medier.
En kjærlighet til whisky, kombinert med en lidenskap for bærekraft og bransjefremgang, førte henne til Bruichladdich Distillery Company, hvor hun er den nåværende Global Communications Brand Manager. Amy jobber på tvers av den mangfoldige single malt skotsk whisky-porteføljen, i tillegg til å forsterke B Corp-destilleriets bærekraftinitiativer, milepæler og verdistyrte visjoner for fremtiden.
Ned Gahan
Head distiller på Waterford Distillery
Som Head Distiller ved Waterford Distillery er Ned Gahan mannen bak hver Waterford Whisky som er utgitt til dags dato. Å følge de spesielle smakene til gårdene for å frigjøre de mest presise uttrykkene for sted som Single Farm Origins og å påta seg rollen som skaperen når det kommer til Cuvée Concepts betyr at rollen endres for hver tapping, men alle krever omfattende kunnskap om de tusenvis av modningsfat i destilleriets maritime lagre. Tøff spillejobb.
Som Head Distiller ved Waterford Distillery er Ned Gahan mannen bak hver Waterford Whisky som er utgitt til dags dato. Å følge de spesielle smakene til gårdene for å frigjøre de mest presise uttrykkene for sted som Single Farm Origins og å påta seg rollen som skaperen når det kommer til Cuvée Concepts betyr at rollen endres for hver tapping, men alle krever omfattende kunnskap om de tusenvis av modningsfat i destilleriets maritime lagre. Tøff spillejobb.
Paul Main
Ardnahoe og Hunter Laing Brand Ambassador
Paul er ambassadøren for Ardnahoe Distillery og Hunter Laing, og jobber til daglig i Glasgow. Han har vært lidenskapelig interessert i whisky hele sitt voksne liv, og fulgt Old Malt Casks utgivelser spesielt nøye de siste 20 årene. Etter en lang karriere i offentlig sektor har han nå kommet «hjem» der han hører hjemme.
Paul er ambassadøren for Ardnahoe Distillery og Hunter Laing, og jobber til daglig i Glasgow. Han har vært lidenskapelig interessert i whisky hele sitt voksne liv, og fulgt Old Malt Casks utgivelser spesielt nøye de siste 20 årene. Etter en lang karriere i offentlig sektor har han nå kommet «hjem» der han hører hjemme.
Knut Skoglund
Senior Brand Ambassador Spirits & Wines Pernod Ricard Norge
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Første gang Knut sto bak en stand på Oslo Whiskyfestival var i 2007 og siden har han deltatt på utallige whiskyfestivaler over hele Norge. Gjennom sitt arbeid som whiskyimportør har han introdusert mange nye whiskyer til det norske markedet, og har æren for at de nå er tilgjengelig for et bredt publikum på barer, restauranter og gjennom Vinmonopolet.
Oslo Whiskyfestival prisvinner
Første gang Knut sto bak en stand på Oslo Whiskyfestival var i 2007 og siden har han deltatt på utallige whiskyfestivaler over hele Norge. Gjennom sitt arbeid som whiskyimportør har han introdusert mange nye whiskyer til det norske markedet, og har æren for at de nå er tilgjengelig for et bredt publikum på barer, restauranter og gjennom Vinmonopolet.
Stephen Mathis
Grunnlegger Single Malt Dreams
Stephen Mathis begynte sin whiskyreise med å grunnlegge The Malt Impostor-bloggen sammen med to venner i USA. Mer enn 14 år og 1000 satiriske anmeldelser senere flyttet Stephen til Norge og grunnla Single Malt Dreams, Norges første og eneste dedikerte uavhengige tapperi. Når han nærmer seg utgivelsen av sin 10. tapping, retter Stephen blikket mot verdens whisky (men vil aldri forlate skotsk whisky).
Stephen Mathis begynte sin whiskyreise med å grunnlegge The Malt Impostor-bloggen sammen med to venner i USA. Mer enn 14 år og 1000 satiriske anmeldelser senere flyttet Stephen til Norge og grunnla Single Malt Dreams, Norges første og eneste dedikerte uavhengige tapperi. Når han nærmer seg utgivelsen av sin 10. tapping, retter Stephen blikket mot verdens whisky (men vil aldri forlate skotsk whisky).
Graeme Mackay
Salgsleder for Adelphi Distillery Ltd
Graeme har ansvaret for Storbritannia og flere eksportmarkeder som strekker seg så langt som Skandinavia og Asia. Han kan ofte sees som vert for virtuelle smakinger eller i det virkelige liv, på messer, kjøpe fat, skrive smaksnotater, hjelpe til med whiskyblanding og så videre.
Graeme begynte i Adelphi i 2020 rett før lanseringen av Ardnamurchan (god timing!), etter å ha jobbet i Independent Bottling-verdenen andre steder. Før dette jobbet han i det berømte Good Spirits Co. i mange år, etter først å ha jobbet som bartender i Australia og Skottland.
Utenom jobben er Graeme veldig glad i å lage mat, reise verden rundt, utforske Skottland og tilbringe tid med sin unge familie.
Graeme har ansvaret for Storbritannia og flere eksportmarkeder som strekker seg så langt som Skandinavia og Asia. Han kan ofte sees som vert for virtuelle smakinger eller i det virkelige liv, på messer, kjøpe fat, skrive smaksnotater, hjelpe til med whiskyblanding og så videre.
Graeme begynte i Adelphi i 2020 rett før lanseringen av Ardnamurchan (god timing!), etter å ha jobbet i Independent Bottling-verdenen andre steder. Før dette jobbet han i det berømte Good Spirits Co. i mange år, etter først å ha jobbet som bartender i Australia og Skottland.
Utenom jobben er Graeme veldig glad i å lage mat, reise verden rundt, utforske Skottland og tilbringe tid med sin unge familie.
Suzanne Riviere
Nc'nean Distillery European Brand Ambassador
Suzanna er født og oppvokst i Normandie, men er nå basert i Paris. Hun har Bachelor Grad i vin og brennevin, men av alle drinkene der ute, har whiskyen hennes hjerte. ‘Metalhead’ og skikkelig ‘foodie’. Stor elsker av ender og hunder.
Suzanna er født og oppvokst i Normandie, men er nå basert i Paris. Hun har Bachelor Grad i vin og brennevin, men av alle drinkene der ute, har whiskyen hennes hjerte. ‘Metalhead’ og skikkelig ‘foodie’. Stor elsker av ender og hunder.
bottom of page